Cum pot ingriji florile taiate?

Cum pot ingriji florile taiate?


Inainte de a aranja florile intr-un vas, ar trebui sa taiem -si nu sa rupem- din tulpina cel putin 2 cm, cu un cutit sau o foarfeca foarte ascutite. Pentru a se evita patrunderea aerului in tulpina in momentu taierii, este indicat ca taierea sa se faca sub apa. In primele 2-3 ore de la  taierea tulpinii, floarea absoarbe o foarte mare cantitate de apa, iar acest lucru este vital pentru starea ei din urmatoarele doua zile. Frunzele de pe partea de tulpina care intra in apa trebuiesc indepartate pentru a se evita dezvoltarea bacteriilor. Apa florilor trebuie schimbata cel putin odata la doua zile, cu repetarea procedurii de taiere a tulpinilor.  Pentru o durata mai mare de viata, florile trebuie asezate in spatii racoroase, dar incare sa nu fie curenti de aer.

Putem adauga in apa in care asezam florile substante nutritive speciale pentru flori taiate sau o varianta mai simpla, la indemana oricui. Adaugati in apa o lingura de zeama de lamaie, o lingurita de zahar si o lingura de inalbitor. Inalbitorul, in cantitate mica nu este daunator florilor si previne dezvoltarea de bacterii. Probabil ca vi s-a intamplat sa constatati ca florile dumneavoastra se ofilesc mult prea repede decat va asteptati, cateodata chiar in ziua in care le primiti. Vestea buna este ca desi ele isi inclina capul si au un aspect vestejit, ele nu sunt complet pierdute. Este posibil sa fi patruns aer in tulpina, iar apa sa nu circule corespunzator prin tija. Acest lucru se poate remedia scufundand florile in apa rece cateva zeci de minute. Inainte sa le scoateti din apa, taiati 2 cm din tulpina, chiar sub apa, apoi asezati-le in vaza cu apa proaspata.

Leave a Comment

Leave a Reply